Hidroizolacija vodospreme, gustirne ili šterne

Gubitak vode iz vodospreme, gustirne ili šterne čest je problem s kojim se susrećemo. Dolaskom toplijih i suših ljetnih dana, kada je i potreba za vodom veća, taj problem dolazi do izražaja. Zato je na vrijeme potrebno hidroizolirati spremnik kako bi nakon toga mogli bezbrižno uživati u blagodatima vode.

Kao i uvijek, dobra priprema podloge vrlo je važna. Spremnik ispraznite, a sa betonskih podloga očistite nečistoće te uklonite sve labave dijelove betona. Sve rupe i oštećenja na betonu sanirajte nanošenjem reparaturnog morta SPIDY 15.

Na tako pripremljenu podlogu nanesite jedan sloj prajmera AKWAGARD PRIMO EPOX 2K. U uvjetima prisutne vode (hidrostatski tlak) na vanjskoj strani spremnika nanesite još jedan sloj prajmera nakon sušenja prvog sloja. Čim se prajmer umreži spojeve površina (pod/zid i zid/zid) zabrtvite elastičnim poliuretanskim kitom AKWAFLEX 2.5.

Izmiješajte zajedno obje komponente AKWAGARD H2O 2K koristeći električnu bušilicu male brzine (300 o/min) u vremenu od 2 minute. Tako pripremljeni hidroizolacijski premaz nanesite na cijelu površinu poda i na sve zidove koristeći valjak kratke dlake. Ukoliko se proizvod cijedi izravnajte ga opet s valjkom. Nanesite najmanje dva sloja tako da drugi sloj nanesete nakon što se prethodni sloj osušio.

Kada su se svi slojevi hiodroizolacijskog premaza AKWAGARD H2O 2K osušili spremnik je spremna za korištenje. Bijela boja omogućava da se voda prozire, čime se može vizualno pratiti pojava taloga na dnu spremnika.

Kako produžiti vrijeme upotrebe izmiješanog proizvoda

Trajnost izmiješanog proizvoda u originalnoj kanti je do 30 minuta pri 20°C.

Kako bi produljili trajnost, preporučljivo je da:

  1. držite kante izvan direktnog utjecaja sunca
  2. izlijete izmiješani proizvod na pod da se ohladi i da ga onda premažete poslije
  3. izlijete izmiješani proizvod u odvojenu široku i plitku posudu.

VAŽNO: Alat koji ste koristili za miješanje i nanošenje prajmera ne koristite kod aplikacije premaza!