Riješite se gljivica i plijesni na zidovima

Gljivice, plijesan i vlažne mrlje na zidovima, nastale uslijed kondenzacije vodene pare, najčešće su štetne pojave u stambenim prostorima. Za razvoj tih mikroorganizama potrebni su vlaga na unutarnjim površinama zidova i zrak koji ne struji. Izvor vlage je para koju proizvodimo disanjem i znojenjem, kao i ona koja nastaje u kuhinjama i kupaonicama. U kontaktu s hladnim zidovima para se pretvara u kapljice koje vlaže slojeve boje i žbuke čime oni postaju idealna podloga za razvoj gljivica i plijesni. Ugradnja PVC stolarije, kojom se postiže gotovo idealno brtvljenje, također potiče razvoj gljivica i plijesni jer je onemogućena izmjena vanjskog i unutrašnjeg zraka, a to sprječava prirodno isušivanje zidnih površina.

Do sada su se gljivice i plijesan najčešće uklanjali sredstvima na bazi klora čiji je zadatak bio otrovati ih. Osim što su takva sredstva štetna za ljudsko zdravlje, ona djeluju samo na razvijene mikroorganizme, dok njihove spore ostaju netaknute, pa se postupak uklanjanja gljivica i plijesni morao ponavljati svake godine jer nije imao dugoročan učinak.

AKWAPORE ST – novi pristup rješenju problema

AKWAPORE ST je inovativan premaz za hladne i nedovoljno toplinski izolirane površine koji onemogućava kondenzaciju te nastajanje plijesni i gljivica. Ima izolacijske karakteristike i održava površinu toplijom, čime umanjuje ili eliminira hladne mostove. Povećanje temperature sprječava kondenzaciju zraka na zidovima do relativne vlažnosti zraka u prostoriji od 90 posto. AKWAPORE ST je potpuno netoksičan i jednostavno se nanosi. Prvo je potrebno ukloniti gljivice i plijesan sa zidova proizvodom AKWAPORE CLEANER. Poprskajte područja na kojima su gljivice i plijesan i ostavite da djeluje 24h. Tada špatulom ili brusnim papirom odstranite gljivice i plijesan. Na tako pripremljenu površinu četkom nanosite AKWAPORE ST u dva sloja. Prvi sloj nanosi se tanko, a nakon što se osuši nanosi se drugi sloj. Kod izrazite pojave plijesni i hladnih mostova, što se redovito događa u kuhinjama i kupaonicama, nanosi se i treći sloj, pazeći da ukupno debljina slojeva bude do 0,7mm.

Ukoliko ne želite bijeli zid, možete ga premazati odgovarajućom bojom na bazi vode.

 

Za sve detaljnije informacije ili savjet obratite se u DRACO GRAĐEVINSKU APOTEKU u Zagrebu (tel. 01/2456 251), Splitu (021/ 339 960), Solinu (021/ 340 820) i Beogradu (065/ 3009 103) ili pitanje postavite na Facebooku www.facebook.com/DRACOapoteka.

Sve ostale informacije saznajte na www.dracomerx.com.