Hidroizolacija balkona ili terase preko postojećih keramičkih pločica (pločice ostaju vidljive)

Vrlo često pitanje vlasnika stanova i kuća je oštećenje hidroizolacije balkona ispod postojećih keramičkih pločica i estriha. Jedan dio vlasnika iz raznih razloga ne želi skidati postojeću keramiku kako bi izmjenili hidroizolaciju, a često su tu, pogotovo na balkonima stanova, nove pločice. Za takve slučajeve DRACOMERX ima rješenje za postavljanje hidroizolacije na postojeće keramičke pločice, na jednostavan i ekonomičan način.

AKWAGARD T sustav sastoji se od brzo sušečeg prajmera AKWAGARD PRIMO T i alifatske tekuće poliuretanske membrane AKWAGARD T.

AKWAGARD T je elastična, visokootporna, tekuća membrana, sa odličnom UV stabilnosti. Tijekom vremena ne mijenja boju. Može biti postavljena i na fuge između pločica i na soklu i na manje pukotine u pločicama. VAŽNO je da sve fuge budu temeljito očiščene i potpuno suhe prije postavljanja AKWAGARD T.

Postavljanjem AKWAGARD T ne spriječava se samo prodor vode, nego se i štiti površina od djelovanja deterdženata, stajaće vode i gubitka boje uslijed UV zraka.

NAČIN POSTAVLJANJA:

Cijela površina koja će se zaštititi mora biti temeljito očišćena, oprana i potpuno suha. Posebnu pažnju obratiti na spojeve i fuge koje je potrebno u potpunosti očistiti i osušiti.

AKWAGARD PRIMO T nanositi odmah nakon što je površina čista i potpuno suha. Nanositi u tankom sloju. Paziti da ne kaplje i curi. Nanositi potpuno čistim valjkom. AKWAGARD PRIMO T se suši vrlo brzo i već nakon 20 minuta moguće je nanositi završni sloj hidroizolacije AKWAGARD T.

AKWAGARD T nanositi potpuno čistim kratkodlakim valjkom sa minimalnom potrošnjom od 0,5 kg/m2. Prije nanošenja pročitajte tehnički list.

AKWAGARD T čini površinu glatkom i sjajnom.

Izgled gotove terase.