Zaštite fasadu kuće od kiše i vlage

Fasade kuća većinom su napravljene od poroznih materijala kao što su kamen, žbuke i beton koji su porozni materijali i upijaju vodu. Ako fasade nisu zaštićene voda će kroz njih i konstrukcije zidova prodirati u unutrašnjost kuće. Kao posljedica prodora vode javlja se vlaga koja uništava glet i boju na unutarnjim zidovima, a česta je i pojava gljivica. Zaštita građevina od vode tj.kiše postiže se upotrebom impregnacija.

PROTOGARD – štiti fasadu od vode

PROTOGARD je impregnacijski premaz na bazi vode namjenjen zaštiti fasada građevina od vlage.

Za razliku od tradicionalnih proizvoda koji stvaraju film, PROTOGARD je u mogućnostri prodrijeti duboko u materijal koji se tretira i na taj način stvoriti vodoodbojnu površinu. Važno je napomenuti da tretirana površina ne mijenja izgled nakon što se na nju nanese PROTOGARD jer je potpuno bezbojan, a tretirana površina i dalje zadržava svoju paropropusnost. Potpuno je UV stabilan i ne mijenja boju s vremenom. PROTOGARD također spriječava propadanje zaštićene površine usljed ciklusa smrzavanja i odmrzavanja, ograničava pojavu cvjetanja kamena tj. pojavu soli, ograničava pojavu plijesni, a tretirane površine lakše se čiste.

PROTOGARD se može aplicirati na vertikalne unutrašnje i vanjske porozne materijale poput prirodnog kamena, betona, morta itd.. Nanosi se vrlo jednostavno četkom, valjkom ili pumpom niskog tlaka u dva sloja „mokro na mokro“ do zasićenja poroznih podloga. Potpuna vodoodbojna svojstva postižu se 7 dana nakon nanošenja.

U ekološkom smislu PROTOGARD je izrazito “zeleni” proizvod, nezapaljiv, neotrovan, bez otapala i 95 posto biorazgradiv.