Zaštitite tepihe, sjedeće garniture, posteljinu, odjeću i obuću od vode, mrlja i prašine

Svi smo svjedoci koliko truda, ali i novca treba uložiti kako bi naš dom bio čist i uredan. Unatoč tome ne možemo izbjeći mrlje od kave, vina, masti, čokolade, laštila za cipele i druge koje jevrlo teško očistiti. Alergija na prašinu danas je prisutna više nego ikada, a ni prašinu ne možemo izbjeći. Rješenje za sve ove probleme je u preventivi proizvodom TexGuard.

TexGuard – inovativna zaštita od vode, mrlja i nakupljanja prašine

TexGuard je inovativni impregnacijski proizvod za zaštitu tepiha, tepisona, tkanina, zidnih tapeta i kože od mrlja i nakupljanja prašine. TexGuard je idealno preventivno rješenje za sve uobičajene probleme. Odbojan je za vodu i za ulje. TexGuard štiti od vode i od mrlja na način da oblaže svako vlakno zaštitnim filmom te na taj način tretira materijal i na površini, ali i u njegovoj unutrašnjosti. Efikasnost ove zaštite omogućava vlaknima, čak i najnježnijim i najkrhkijim poput pamuka, baršuna i brušene kože, odbojnost na mrlje. Tekućine će se perlati na površini tretiranog materijala i neće prodrijeti u njega, a prašina se neće hvatati i nakupljati. TexGuard olakšava čišćenje i održavanje svih tekstila, a oni ujedno dugoročno zadržavaju svoj izvorni izgled. TexGuard je nevidljiv i ne mijenja boju ni teksturu materijala.

TexGuard ima višestruku upotrebu jer može služiti kao zaštita od vode, zaštita od mrlja i kao zaštita od nakupljanja prašine. Kao zaštita od vode upotrebljava se za odjeću, obuću, brušenu kožu, suncobrane, opremu za kampiranje itd. Kao zaštita od mrlja upotrebljava se za sjedeće garniture, stolnjake, otirače, tepihe, navlake za auto sjedala, odjeću, radnu odjeću itd. Kao zaštita od nakupljanja prašine upotrebljava se za posteljinu, jastuke, zavjese, otirače, tepihe itd.

Korištenje TexGuarda je vrlo jednostavno i lako. Sprej dobro protresite i ravnomjerno nanesite na suhu i čistu površinu. Materijal se ne smije natopiti tj. zasititi TexGuardom. Za maksimalnu efikasnost nanesite proizvod 2 puta unakrsno. Suši se 40 minuta. Efekt perlanja postiže se nakon 24h. S jednim sprejem može se zaštititi 4-5m² tekstila i kože te 3-4m² tepiha i tapisona.