Zaustavite prodor vode u konstrukciju i unutrašnjost kuće kroz spojeve

Često se na objektima javlja potreba za brtvljenjem različitih spojeva,bilo da se radi o spoju dvaju istih ili različitih materijala. Materijali različitih toplinskih karakteristika,pri istim vremenskim uvjetima, različito se ponašaju te je njihov spoj uvijek kritičan i potencijalan izvor problema s prodorom vode. Poliuretanskim kitom je moguće riješiti probleme nekvalitetnih spojeva i lošeg brtvljenja, te na taj način spriječiti prodor vode u konstrukciju.

AKWAFLEX 2.5 – elastična brtva svih vrsta spojeva u građevinarstvu

AKWAFLEX 2.5 je jednokomponentni poliuretanski kit koji se umrežava u dodiru s vlagom iz zraka i stvara čvrstu, ali visokoelastičnu brtvu. Prikladan je za aplikaciju na horizontalne i vertikalne spojeve, a može se aplicirati na velikom rasponu temperatura što mu omogućava primjenu na različitim mjestima u svako doba godine. Izvrsne je otpornosti na starenje, mikroorganizme i kemikalije, a može se upotrebljavati i ispod vode.

AKWAFLEX-om 2.5 mogu se brtviti različite vrste materijala kao što su beton, mramor, keramika, gipsane ploče, drvo, aluminij, čelik itd. Najčešće se koristi za brtvljenje prefabriciranih betonskih elemenata, detalja na podrumskim zidovima, spremnicima vode, kanalima za navodnjavanje i općenito za brtvljenje svih vrsta spojeva u građevinarstvu

Aplikacija poliuretanskog kita AKWAFLEX 2.5 je vrlo jednostavna. Spoj koji želimo zabrtviti očistimo od prašine i ostalih nečistoća.

 

Uz pomoć pištolja nanesemo kit u sami spoj i odmah nakon nanošenja ga obradimo dok se još nije u potpunosti umrežio. Kit se nudi u bijeloj i sivoj boji kako bi se što bolje bojom prilagodio podlozi na koju se nanosi, a ukoliko vam je potrebna neka druga boja kit uvijek možete prebojiti poliuretanskom bojom koju želite.

 

Za sve detaljnije informacije ili savjet obratite se u DRACO GRAĐEVINSKU APOTEKU u Zagrebu (tel. 01/2456 251), Splitu (021/ 339 960), Solinu (021/ 340 820) i Beogradu (011/ 3166 415) ili pitanje postavite na Facebookuwww.facebook.com/DRACOapoteka.

Sve ostale informacije saznajte na www.dracomerx.com.